Wil je op vakantie? Waarom vertrekken vanaf Nederland als het ook via Duitsland kan? Vliegen vanaf Duitsland is de afgelopen jaren steeds populairder en dat is ook niet zo heel gek, want het kan je flink wat euro’s schelen met goedkope vliegtickets. Zelfs wanneer jij in het westen woont en 2,5 uur onderweg bent naar het dichtstbijzijnde vliegveld in Duitsland, kan het een overweging zijn om deze keuze te maken. Wil jij weten waarom vliegen via Duitsland zo populair is, dan geven wij je wat tips! Doe er je voordeel mee.

Kortere wachttijden

Wanneer je ervoor kiest te vliegen via Duitsland, dan heeft dit als voordeel, dat de vliegvelden vaak een stuk kleiner zijn dan in Nederland. Voor degene wie wel eens op schiphol is geweest, kan dit zeker beamen. Wanneer je via Duitsland vliegt, dan heeft dit als voordeel, dat je niet zoals in Nederland 2,5 uur voor aanvang van vertrek aanwezig dient te zijn. In Duitsland volstaat het vaak met 1,5 uur. Scheelt je toch weer een uur. Daarnaast zijn de toegangswegen in Duitsland doorgaans een stuk rustiger, dan wanneer jij je bevindt rondom Amsterdam.

Parkeerkosten

Parkeren op Schiphol kan flink in de papieren lopen. Voor een week overdekt parkeren, kan dit al snel oplopen tot wel 20 euro per dag. In het hoogseizoen, kan het zelfs zo zijn, dat er geen plek is. Dan dien jij je auto een aantal kilometer verderop te zetten, vaak op een niet overdekt terrein om vervolgens met een shuttlebus naar het vliegveld te worden gebracht. Wanneer je terugkomt van vakantie, dan zit je er niet op te wachten midden in de nacht eerst te moeten wachten op de bus om vervolgens naar je auto toe te moeten lopen. In Duitsland kun jij je auto vaak tegen een voordelig tarief vlakbij het vliegveld parkeren. Ideaal toch?

Vaste vertrektijden

Waar in zich in Nederland nog wel eens wijzigingen in de vertrektijden willen voordoen, komt dit in Duitsland nauwelijks tot niet voor. Door het kleinschalige, is het voor de planning veel eenvoudiger om ervoor te zorgen dat alles blijft zoals het vooraf is afgesproken. Zo kom je dus niet voor verrassingen te staan, dat je vlucht ineens een uur later vertrekt.