Misschien voor de meesten niet direct de meest voor de hand liggende locatie om per vliegtuig te bezoeken. Toch zien we steeds vaker dat er wordt gekozen voor een vlucht naar Duitsland. In principe ook niet zo heel vreemd, want waar wij in Nederland doorgaans binnen 2 tot 2,5 uur aan de andere kant van het land zijn, geldt dit voor Duitsland natuurlijk niet. Wanneer je een bezoekje wilt brengen aan het zuiden van Duitsland, dan ben je toch al snel tussen de 8 – 10 uur onderweg. Woon je in het westen van Nederland, tel er dan maar gerust 2 – 2,5 uur bij op. Kortom, vliegen kan dan een uitkomst zijn.

Vakantie in Duitsland

Duitsland is bij uitstek geschikt wanneer je er even heerlijk tussenuit wilt. Of je nu flink wilt wandelen of de cultuur wilt opzoeken, Duitsland biedt het allemaal. Zo kun je het stadcentrum van Berlijn bewonderen of de oktoberfeesten in München. Wanneer jij ervoor kiest een paar dagen naar Duitsland te gaan, dan kunnen we ons heel goed voorstellen, dat je ervoor kiest het vliegtuig te pakken. Vliegtickets naar Duitsland zijn namelijk perfect te boeken via allerlei verschillende bekende websites en relatief betaalbaar. Zo ben jij binnen een aantal uren in Duitsland en hoef je geen enorme afstanden per auto af te leggen.

Voordelen vliegen naar Duitsland

Heb jij de keuze gemaakt naar Duitsland op vakantie te gaan, dan is de volgende keuze op je kiest voor het vliegtuig of de auto. Uiteraard is de keuze volledig aan jezelf, maar als we gaan kijken naar de kosten, dan kan vliegen met een goedkoop vliegticket zelfs nog interessanter zijn dan met de auto. Wanneer je gaat rijden, dan moet je rekening houden met je brandstofkosten. Daarnaast kent Duitsland de nodige tolwegen, dus ook daar zullen flinke kosten mee gemoeid gaan. Als allerlaatste en dat is een puntje die vaak wordt vergeten is een vignet. Dit vignet heb je nodig om bepaalde grote steden binnen te mogen met je auto. Kortom, voldoet jouw auto wel aan de milieuregels van de stad? Zoals je ziet zijn dit allemaal extra kosten, die er naast brandstofkosten zomaar even bijkomen. Het loont zich dus dit even goed uit te zoeken.