Berlijn

Berlijn

Stedentrip naar Berlijn – flair van de grote stad ontmoet buurtgefluister

De Duitse hoofdstad trekt bezoekers van over de hele wereld met talrijke monumenten en plaatselijke recreatiegebieden, een rijk cultureel aanbod en vele winkelmogelijkheden. Monumenten zoals de Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie in Mitte, het deel van de muur tussen Kreuzberg en Friedrichshain dat bekend staat als de ”Eastside Gallery” of het Mauerpark in Prenzlauer Berg getuigen van het verleden van Berlijn als een verdeelde stad. In de waterrijke metropool, de Spree, nodigen verschillende kanalen en vele kleine en grote meren je uit op hun oevers en lido’s. Talloze musea en galerieën, variétévoorstellingen, theaters en operahuizen, waaronder het beroemde Friedrichstadt-Palast en de Staatsopera, zorgen voor culturele hoogtepunten.

Maak kennis met de diversiteit van Berlijn tijdens een stedentrip

Kenmerkende bezienswaardigheden van de stad geven je een overzicht van Berlijn: Van de overwinningszuil in Tiergarten, de televisietoren op de Alexanderplatz of de glazen koepel van de Reichstag kun je genieten van prachtige panorama’s van de stad, die wordt gekenmerkt door historische oude gebouwen, moderne woon- en kantoorgebouwen en grote parken. In het historische centrum van Berlijn kunnen bezoekers het Museumeiland verwachten, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, met een ensemble van monumenten: het oude en nieuwe museum, de nieuwe nationale galerij, het Duits historisch museum, het Pergamonmuseum en het Bode-museum presenteren werken van kunst uit verschillende tijdperken aan de Spree.

Bewonder tijdens een boottocht centrale politieke activiteiten zoals de Bondsdag of de Kanselarij; in de aanloop naar je reis naar Berlijn kun je je ook inschrijven voor een rondleiding. Stadsvakantiegangers nemen deel aan een begeleide fietstocht, slenteren over een van de vele vlooienmarkten, bijvoorbeeld op de Straße des 17. Juni, in het Mauerpark of op de Maybachufer van het Paul-Linke-Kanal. Na het winkelen in de Friedrichstraße, op de Kurfürstendamm of in KaDeWe, bieden groene gebieden met oude bomen aan de Spree, zoals Tiergarten en Treptower Park, evenals de jonge parken van Berlijn aan de Gleisdreieck en op de voormalige luchthaven Tempelhofer Feld, ontspannende uren.

Stedentrip Berlijn

Een stedentrip is altijd leuk om te maken. Zo kun je door ons eigen kikkerlandje een stedentrip maken. Toch is het een heel stuk leuker om dit in een ander land te doen. Zo zal je een leuke stedentrip door Duitsland kunnen doen, richting Berlijn. Wanneer je in de stad Berlijn bent, zijn er zeker wel wat dingen waar je naar toe zal kunnen gaan. Je hebt namelijk een hele hoop leuke bezienswaardigheden in Berlijn. 

De Berlijnse muur 

Eén van de meeste bekende bezienswaardigheden is de Berlijnse muur. De Berlijnse muur had vroeger een heel ander doel dan nu, maar het is zeker een idee om er even langs te gaan. Het is een stukje geschiedenis die je zal gaan ervaren. De Berlijnse muur staat tegenwoordig vol met prachtige muur tekeningen die je kunt gaan bewonderen. 

Het is Berlijn een punt waar veel toeristen heen gaan om de muur te aanschouwen. Daarnaast is het een populair punt om foto’s te maken. Zo staan de foto’s veel op social media. Zo sta je toch met een zeer mooie muur op de foto.

Street art

Nu we het toch over de prachtige muur tekeningen hebben is Street art ook een goede aanrader. Berlijn staat bekend om de prachtige Street art die er te vinden is. Omdat het door verschillende personen word gemaakt, zal overal een heel ander verhaal achter zitten. Op die manier zijn er hele verhalen op verschillende muren en gebouwen geschilderd. 

Uiteraard is Street art iets wat je in Nederland ook we eens tegenkomt. Toch is het in Berlijn heel anders en in Berlijn wordt het ook veel meer gedaan. Daarnaast is de Street art in Duitsland anders dan in Nederland, omdat het op een andere manier gemaakt wordt. 

Museuminsel

Museuminsel is een museum waarbij je veel kunst uit Duitsland zouden kunnen gaan aanschouwen. Het is een goede optie om de cultuur van Berlijn te gaan ervaren. Berlijn is een echte kunststad. Het is dan ook leuk om een keer bij een museum langs te gaan waarbij je dat kan gaan ervaren. 

Uiteraard zijn er ook meer musea waar je langs zal kunnen gaan. Je kan er zelf een uitkiezen die jou het meeste aanspreekt. Toch wordt Museuminsel het meeste bezocht omdat de toeristen daar vooral in geïnteresseerd zijn. Het laat zien wat voor een stad Berlijn precies is.