Dresden

Dresden

Een vakantie in Dresden – ervaringen tussen geschiedenis en toekomst

De groene stad Dresden bied je een ontspannen ervaring met bloeiende weiden en talrijke parken. Maar voordat je achterover leunt op de Elbe-weiden bezoek eerst deze spannende en historische oude stad – Dresden belooft je een aantal indrukwekkende gebouwen. Boven de Elbe ligt de Neustadt, een veelzijdige culturele wijk met flair. Zo heeft een vakantie in Dresden voor elk wat wils.

Vakantie in Dresden – een bijzondere reis voor het hele gezin

Het meest bekende kenmerk van Dresden is de Frauenkirche, gebouwd van zandsteen. Omgeven door de levendige Neumarkt, is hier het hart van de stad. Talloze cafés en restaurants bieden je een fantastisch uitzicht op de koepel van de Frauenkirche. Een 100 m lange, creatieve muurschildering, de processie van prinsen, begeleid je op weg naar het paleisplein. Eenmaal daar ontdek je een koninklijk woonpaleis. Een wandeling over de Hausmannsturm belooft een opmerkelijk panoramisch uitzicht over de stad. Van daaruit kun je ook de beroemde Zwinger zien, die dienst doet als galerij voor artistieke schilderijen. Verder richting Theaterplatz vind je de katholieke Hofkirche in barokstijl, een belangrijk herkenningspunt van Dresden.

Een bezoek aan de prachtige Semperoper op Theaterplatz mag niet ontbreken op het avondprogramma. De volgende dag mag ook een uitstapje naar de wijk Neustadt niet ontbreken. Vooral de Outer Neustadt heeft een jonge, culturele flair. Tussen de gerestaureerde en oude huizen staan ​​trendy winkels en liefdevol ingerichte cafés. Wil je in één oogopslag alles op een ontspannen manier ontdekken? Met een tochtje met een oude stoomboot kun je optimaal genieten van de bezienswaardigheden. Maar ook de omgeving heeft prachtige landschappen en plaatsen te bieden: Hier kan men zich verheugen op een uitgebreide fietstocht tijdens jouw vakantie in Dresden, die je door Meissen en Riesa naar Wittenberg langs de Elbe brengt.. culturele flair.