München

munchen

Vakantie in München – ervaar groene oases, musea en gastvrijheid

Torens rijzen op in de witblauwe lucht tegen de achtergrond van de niet zo verre Alpen: opvallend zijn de twee uienkoepels van de imposante Frauenkirche, terwijl het ADAC-gebouw stijlvol en modern is. De toren van het historische stadhuis op de Marienplatz stijgt niet zo hoog, maar het eerste gebouw op het plein fascineert bezoekers met zijn beiaardfiguren. In de zomer laten picknickers zich zien in de deels barokke Engelse Tuin met zijn paviljoens en vijvers. In de herfst wordt het echt levendig tijdens het Oktoberfest op de Theresienwiese, liefkozend bekend als de Wiesn in München. Op het grootste volksfeest ter wereld word je vermaakt met attracties zoals een indrukwekkend reuzenrad en vermaak je je in de talrijke biertenten.

Adem de flair van de Beierse hoofdstad in tijdens een vakantie in München

Boek een hotel in het oosten van deze Beierse hoofdstad. Een metrostation ligt op slechts drie minuten lopen van het hotel met zijn kamers van 25 m² en familiesuites van 35 m². Je kunt het Hofbräuhaus, de Viktualienmarkt, het Residenztheater van München en Leopoldstraße met zijn elegante designerboetieks in slechts een paar minuten bereiken. Nymphenburg Palace met zijn prachtige tuinen, maar ook de fascinerende Bavaria Film Studios liggen net buiten. Maar als je de onderzeeër uit Wolfgang Petersens hitfilm “Das Boot” wilt betreden, mag je de filmstudio’s niet missen. In de kooi van Faraday in het Deutsches Museum kun je je onder stroom laten plaatsen en het is volkomen veilig: De wetenschapper Faraday ontdekte dat bliksem afkomstig is van een gesloten, vrij zwevende ruimte en daarom geen vliegtuigen kan schaden.

Vanaf hier is het een klein stukje naar de Theresienwiese, en het centraal station. Bezoek de Oude en Nieuwe Pinakothek met wereldberoemde schilderijen, het Olympisch Stadion of het BMW Museum met Formule 1-racewagens, gehuisvest in de indrukwekkend vormgegeven glazen toren van de Beierse Motorfabriek.

Hotel München

Duitsland is een land waar veel mensen naar op vakantie gaan. Zo is München een stad waar vele mensen graag heen willen. Het gaat dan vooral om de hotels en de campings in München. Wanneer je een uit moet gaan zoeken, kan dat behoorlijk lastig zijn. Er zijn een hele hoop opties waar je uit kan gaan kiezen. Daarom is het handig om te kijken welke optie het beste bij je zal gaan passen. 

Camping München

De eerste vraag die je jezelf zal moeten gaan stellen is het feit of je in een hotel of in een camping wilt gaan verblijven. Allebei de opties zijn in München prima te doen. Alles is goed geregeld en je kunt zelf kijken wat voor een camping of hotel je zal willen gaan verblijven. Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je in een vreemd land bent. Het kan dus zijn dat je de taal niet zo goed spreekt. 

München is een vrij grote stad. Daardoor zijn er heel wat verschillende opties. Als je graag in de natuur bent en je in een tent of camper kan vermaken dan is een camping prima. Wanneer je liever wat luxer wilt leven, is een hotel een beter idee. Veel mensen laten het af hangen van de prijzen en de voordelen van een bepaalde accommodatie. Voor iedereen zullen er andere voordelen aanwezig moeten zijn. 

Ligging

Daarnaast is het verstandig om te gaan kijken op welke plaats je een camping of hotel zal willen hebben. München is behoorlijk groot. Je wilt niet langer moeten lopen dan dat nodig is. In München is het openbaar vervoer aanwezig, dus het ongemak zal meevallen. Toch is het handig om de plaats van je hotel of camping goed te onderzoeken. 

Wanneer je weet hoe de plaats en ligging eruitziet, weet je wat je te wachten staat. Je weet bijvoorbeeld dat er in München een grote camping is met een zwembad. Dan hoef je niet van de camping af om een heerlijke duik te nemen. Natuurlijk hoef je niet veel eisen te hebben, maar op die manier kun je het makkelijkste je vakantie of weekendje weg door komen. Je kunt dan makkelijker van punt A naar punt B toe gaan.