Met een totale lengte van meer dan 2800 km is de Donau de op één na langste rivier van het hele Europese continent. Als waterweg stroomt het door tien landen, van Duitsland tot Oekraïne. Aan de oevers wordt veel wijnbouw beoefend, vooral in Duitstalige landen. De hele route van de bron naar de delta, die uitmondt in de Zwarte Zee, is landschappelijk aantrekkelijk. Tijdens een cruise op de Donau breng je niet alleen tijd door aan boord van het door jouw geboekte schip, maar staan ​​ook excursies aan wal op het programma, waaronder diverse stadstours. Gedurende de tijd op het water kun je fitnessen, ontspannen met wellness en genieten van het rijke gastronomische aanbod.

Een aantal goede redenen voor een riviercruise op de Donau

-Donaucruises zijn bijzonder gevarieerd vanwege de lengte van de rivier van meer dan 2.800 km. Tijdens jouw cruise kun je onder andere de landen Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië en Roemenië verkennen.

-Passau, Wenen, Boedapest of Bratislava: Tijdens de cruise op de Donau passeer je enkele van de mooiste steden van Europa.

-Het landschap aan de Donau is bijzonder. Groene bossen, pittoreske wijngaarden en bijzondere stadspanorama’s wachten op je.

-Ben je geïnteresseerd in cultuur? Geen probleem. In de steden aan de Donau vind je tal van bezienswaardigheden zoals de Stephansdom in Wenen, het kasteel van Bratislava of het Vissersbastion in Boedapest.

De Donau staat bekend als de koningin van de Europese rivieren. Veel Donaucruises beginnen in Passau. De eerste bestemming is de schitterende en zeer romantische stad Wenen. Hier kun je de hoofdstad van Oostenrijk te voet of in een paardenkoets verkennen vanuit het historische centrum. De talrijke bezienswaardigheden zoals de Stephansdom of het Wiener Prater met het indrukwekkende reuzenrad zullen je zeker inspireren.

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, ligt ook aan de Donau en is een halte voor veel riviercruises. Kijk je ogen uit naar de prachtige gebouwen daar, zoals het 268 meter lange parlementsgebouw. Het gaat verder ook door Kroatië, Servië, Bulgarije en Roemenië. In Bratislava, Slowakije , zie je barokke gebouwen en natuurlijk het herkenningspunt van de stad: het kasteel van Bratislava. Het dateert oorspronkelijk uit de 10e eeuw en troont op een rots.