Hamburg

Hamburg

Reizen naar Hamburg: Stedentrip rond de Michel & Hafencity

De levendige flair op de Fischmarkt, de moderne HafenCity met het grootste pakhuisdistrict ter wereld, het legendarische uitgaansgebied St. Pauli met de beruchte Reeperbahn, de op twee na grootste zeehaven van Europa en een overvloed aan feesten en festivals maken een reis naar Hamburg een fascinerende ervaring. Hamburg als de “poort naar de wereld” is vooral merkbaar in de haven van Hamburg, wanneer de grootste schepen van hieruit de zeven zeeën op stromen. Elk jaar maken begin mei meer dan een miljoen mensen de bedevaart naar de verjaardag van de haven van Hamburg, die de oprichting van de kade in 1189 herdenkt. Het hoogtepunt van het driedaagse volksfeest is de parade van de meest trotse zeilschepen ter wereld.

We love Hamburg voor onderstaande redenen

-Het grootste maritieme volksfeest is alleen hier te vinden – de verjaardag van de haven van Hamburg. Jaarlijks worden meer dan 300 schepen verwacht, waaronder gigantische cruiseschepen en tallships.

-The City of Musicals biedt een verscheidenheid aan optredens van wereldklasse, zoals The Lion King en Mamma Mia! Na New York en Londen is Hamburg de derde grootste muziekstad ter wereld.

-De uitgaanswijk van de Hanzestad is berucht – de Reeperbahn in de wijk St. Pauli. Slechte clubs en bars hebben al lang een cultstatus bereikt. Tijdens een buurttour beleef je geweldige dingen.

-Het Miniatur Wunderland in het hart van de Speicherstadt is niet alleen een must voor treinliefhebbers. Met meer dan 2.300 vierkante meter tentoonstellingsruimte is dit het grootste modelspoorsysteem ter wereld.

-Overal en altijd direct aan het water: Of het nu op de romantische Jungfernstieg is, op de Binnenalster, op een havenrondvaart of het uitzicht vanuit de nieuwe Elbphilharmonie.

Onze aanbeveling voor een vakantie in Hamburg

Moin Moin uit de Hanzestad Hamburg! Wie nog nooit in de metropool aan de Elbe is geweest, heeft bij zijn eerste bezoek veel te zien! Naast de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Michel, de Elbphilharmonie, de Reeperbahn en de Landungsbrücken, zijn er nog tal van andere dingen die je zeker gedaan moet hebben: Een prachtige bestemming hiervoor is bijvoorbeeld de Speicherstadt in Hamburg. In de Hamburg Dungeon wordt de geschiedenis van de stad op indrukwekkende wijze en met geweldige acteurs verteld. Enge factor gegarandeerd! Direct naast de deur is het Miniatur Wunderland. Gewoon indrukwekkend wat mensen hier op bijna 15.000 m² modelruimte hebben gecreëerd. Als je het liever gezellig hebt en gewoon van het weer wilt genieten, ontspan in een van de strandbars direct aan de oevers van de Elbe en bewonder de passerende schepen met heerlijke cocktails. Overigens heb je vanaf het perron van de nieuwe Elbphilharmonie een bijzonder uitzicht op de haven. De toegang is momenteel gratis en wordt sterk aanbevolen!

Hamburg – de poort naar de wereld

Met de bus, S-Bahn of U-Bahn ben je snel bij de bezienswaardigheden van de Hanzestad. Een van de eerste bestemmingen is zeker de levendige vismarkt in Altona. De drukte is het meest interessant op zondagen tussen november en maart, wanneer de verse vis al om 5 uur ’s ochtends wordt aangevoerd en de pittige kreten van de handelaren weerklinken. De 132 meter hoge toren van de Sint-Michielskerk torent hoog boven de daken van de nieuwe stad uit. De ”Michel” is het populaire herkenningspunt van Hamburg en het eerste bouwwerk dat schepen die naar huis terugkeerden zagen. 435 treden leiden je naar het torenplatform, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over het indrukwekkende stadsbeeld.

Op de Reeperbahn in St. Pauli wacht je een gevarieerd nachtleven in allerlei soorten pubs, bars en nachtclubs. Een van de hoogtepunten van het jaarlijkse evenement is het vierdaagse Reeperbahn-festival in september, wanneer concerten, tentoonstellingen en lezingen plaatsvinden op meer dan 70 locaties. De nabijgelegen Spielbudenplatz staat bekend om zijn gevarieerde theaterscène, waaronder het Operettenhaus met zijn huidige musicals. Een must als je in Hamburg reist, is het historische pakhuisdistrict in de Hafencity. Waar ooit thee, koffie en specerijen uit het buitenland werden opgeslagen in neogotische bakstenen gebouwen, zijn nu spannende musea. Stap in een wereld van exotische kruiden in het Spice Museum en bezoek de 100-jarige walvisvaarder James Caird II in het Maritiem Museum.