Wil jij even een paar dagen weg op stedentrip en lijken jouw de steden München en Berlijn wel iets? Even snel kijkend naar de afstand, dan is Berlijn al snel 500 kilometer vanaf de Nederlandse grens en München zeker 800 kilometer. Tel daar de afstand vanaf je eigen woonplaats tot aan de grens bij op en je zit al snel op 100-150 kilometer extra. We kunnen ons dus heel goed voorstellen, dat je er niet op zit te wachten dat wanneer je één van deze prachtige steden wilt bezoeken je voor een dag of 4 de auto pakt om vervolgens een flinke rit af te leggen. Het scheelt je dus niet alleen enorm veel tijd, maar vaak ook nog geld wanneer je het vliegtuig pakt in plaats van de auto. Dus wil jij een stedentrip en met het vliegtuig naar Berlijn of München, dan is Weeze een mooie oplossing.

Kosten

Wanneer je ervoor kiest met de auto richting Berlijn of München te rijden, dan moet rekening houden met verschillende kosten. Zo krijg je te maken met tolwegen, milieuzones, maar ook de brandstofkosten kunnen flink in de papieren lopen. Vooral met de huidige brandstofprijzen is het een overweging te kijken naar vliegtickets voor je Stedentrip van Weeze naar München. Uiteraard is het ook volledig afhankelijk van hoe zuinig jouw auto is, met hoeveel personen je gaat en of je de kosten eventueel zakelijk kunt aftrekken. Heb jij een elektrische auto en speelt tijd geen rol, dan kan een ritje met de auto richting het midden of zuiden van Duitsland een stuk aantrekkelijker zijn dan het vliegtuig te pakken.

Tijd

Afhankelijk van waar je stedentrip naartoe gaat, speelt tijd natuurlijk een essentiële rol. Een ritje naar het zuiden van 800 kilometer kost je al gauw een uur of 8. Dan wil je uiteraard nog even de benen strekken of een heerlijke bak koffie langs de kant van de weg scoren. Tel er dan gerust een uur bij op. Grofweg kost je dit ritje dus 10 uur voor een enkele reis. Wanneer je ervoor kiest met het vliegtuig te gaan, dan kost het je een uur vliegen en 1,5 uur voor die tijd aanwezig zijn bij een stedentrip van Weeze naar Berlijn. Totaal ben je dan grofweg 4 uur kwijt. Scheelt je toch al snel 6 uur op een enkele reis. Wanneer je kiest voor een stedentrip van 4 dagen naar München, dan scheelt je het toch al een halve dag door te vliegen vanaf Weeze.