Op zoek naar een mooie vakantie in een vakantiehuis met korting, dan helpen je we graag op weg hoe je het beste kunt zoeken naar het mooiste vakantiehuis voor de beste prijs. Er zijn tijdens het zoeken en boeken van vakantiehuizen een paar goede tips die je kunt toepassen om de beste prijs te vinden voor je vakantie accommodatie. Zeker doordat je waarschijnlijk met de auto naar Duitsland op vakantie zult gaan, is de accommodatie extra belangrijk voor de prijs van je vakantie. Wist je dat er bijvoorbeeld ook Centerparcs parken in Duitsland zijn, hier kun je de kortingscode Center Parcs voor gebruiken voor extra korting. Daarnaast geven we je graag een aantal handige tips om een vakantiehuis met korting te vinden.

Boek via een particulier

Het bestaat al jaren, maar nog steeds groeit het in populariteit: het boeken van een vakantiehuis van particulieren. Via platforms en websites als AirBnb kun je heel goed filteren op wat voor vakantiehuis je zoekt en in welke regio, waardoor je heel transparant een overzicht van alle beschikbare vakantiehuizen vindt met direct een overzicht van de kosten per nacht. Ook via Booking.com kun je tegenwoordig vakantiehuizen boeken die van een particulier zijn. Het voordeel van een vakantiehuis via een particulier boeken is dat de particulier bijvoorbeeld geen extra kosten heeft als personeel of een hoofdkantoor, waardoor ze vaak een vakantiehuis met korting kunnen aanbieden.

Wees flexibel

Al jaren de beste tip bij het zoeken naar je vakantie accommodatie, maar we willen hem toch nogmaals benoemen. Wees flexibel in de aankomstdatum en vertrekdatum. Vaak zijn weekendjes heel populair en is van vrijdag tot en met maandag erg populair. Kun jij flexibel zijn met je aankomstdatum en vertrekdatum, dan kun je buiten de drukte om je vakantiehuis vaak met fikse korting bestellen. Boek bijvoorbeeld een vakantiehuis in de week voor of na de officiële voorjaarsvakantie of meivakantie, dit gaat je al snel tientallen euro’s korting opleveren. Zo vermijd je de piekdrukte bij vakantiehuizen en kun je gebruik maken van een scherper aanbod.