Wil jij binnenkort op vakantie naar Duitsland? Dan is het voor de hand liggen dat jij de auto pakt. Als we het tegenwoordig hebben over auto’s, dan is de kans vrij groot dat het gaat om een elektrische auto. Wist jij dat er namelijk inmiddels ruim 15% van de auto’s in ons land elektrisch zijn? De actieradius van de meeste auto’s is ruimschoots voldoende om enkele honderden kilometers af te leggen, maar hoe gaat het als de afstanden langer worden? Dan zullen we toch ergens onze auto moeten opladen. Waar we voorheen binnen enkele minuten onze tank volgooien, is dat met een elektrische auto net iets anders. Om je een idee te geven, gaan we in dit artikel verder in op de mogelijkheden voor een vakantie naar Duitsland met elektrische auto.

Laadpalen

Wanneer je met de elektrische auto naar Duitsland gaat, dan is het natuurlijk afhankelijk van allerlei verschillende factoren of jij één of meermaals zou moeten laden. Dit heeft te maken met de afstand, het klimaat en ook de actieradius van je elektrische auto. Waar we in Nederland ook het nodige aantal laadpalen zien in woonwijken, is dit bij onze oosterburen een stuk minder. Je kunt in Duitsland eenvoudig in het Ladesaulenregister zien hoeveel laadpalen er daadwerkelijk te vinden zijn. Zo heb je een beetje een idee van het aantal laadpalen en ook de verdeling. Zo kun je eenvoudig zien welke laadpalen er in de buurt zijn.

Kosten voor het laden van een auto

Ga jij op vakantie naar Zuid-Duitsland met elektrische auto en moet je één of meerdere keren laden, dan zullen hier kosten voor in rekening worden gebracht. Waar je normaal tankt, dien je nu te laden. De kosten in Nederland zijn voor het laden van je elektrische auto relatief gelijk. Als we kijken naar Duitsland, dan kunnen de kosten nogal uiteenlopen. In Duitsland is het voordelig om s nachts te laden. Het tarief ligt dan vaak een stuk lager dan overdag en is zelfs vaak nog gratis ook. Daarnaast is er ook nog een verschil in prijs tussen het snel laden en normaal laden. Als allerlaatst is ook de locatie van invloed op de prijs die jij betaald voor het laden.