Misschien niet het meest voor de hand liggen hand om te kiezen voor een fly drive vakantie, maar zoals je wellicht weet ik Duitsland maar liefst 5 x groter dan Nederland. Dat betekent dat de afstanden die je moet overbruggen een stuk groter zijn. Waar we in ons eigen land prima een avond op visite kunnen in Amsterdam, ligt dit bij onze Oosterburen toch net iets anders. Je kunt je voorstellen dat je niet snel voor een aantal uurtje een afstand van 400 of meer kilometer gaat overbruggen. Doordat Duitsland een enorm groot land is, wint ook daar Fly & Drive steeds meer aan populariteit. Wanneer je voor een aantal dagen naar zuid-Duitsland wilt, dan is het met de auto natuurlijk een flinke route. Wanneer je toch een auto tot je beschikking wilt hebben, is een Fly en Drive de perfecte manier.

Verschillende soorten Fly & Drive

Net als dat we bij reguliere vakantie verschillende varianten kennen, is dit bij een Fly en Drive natuurlijk niet anders. Zo kun je kiezen voor een luxe vakantie, maar ook een budget vakantie. Helemaal afhankelijk van je eigen budget kun je jouw perfecte reis samenstellen. Het voordeel bij een Fly en Drive, is dat je alle facetten met elkaar combineert. Dit betekent dat de vlucht, je huurauto en het verblijf met elkaar worden samengevoegd. Zo weet je vooraf exact waar je aan toe bent en hoef jij je geen zorgen te maken over het huren van een auto. 

Is een Fly & Drive iets voor jou?

Een Fly en Drive vakantie naar bijvoorbeeld Duitsland is de perfecte manier om er even lekker tussenuit te zijn, zonder al te veel tijd kwijt te zijn aan reizen. Maar is het iets voor jou? Dat is een vraag die jij jezelf zal moeten stellen. Lig jij het liefst de hele vakantie aan het strand, dan is het natuurlijk zonde van je geld als jij er gedurende de hele vakantie een auto bij huurt. Dit zorgt voor onnodige kosten, wat je vakantie extra duur maakt terwijl dit helemaal niet nodig is. Dan is het verstandig te kiezen voor een normale vakantie en ter plaatse een auto te huren voor één of meerdere dagen.