Tijd om de camper uit de stalling te halen en vakantieplannen te maken. Duitsland is als buurland dichtbij, maar een enorm divers land wat compleet anders is dan Nederland. Daarnaast is het als vakantieland aantrekkelijk met de camper vanwege de lage dieselkosten en het feit dat eigenlijk iedere Nederlander zich wel verstaanbaar kan maken in het Duits. Tijd om de voorbereidingen te treffen en te kijken naar een mooie route voor een rondreis Duitsland met de camper.

De camper voorbereiden

Wanneer de camper uit de stalling komt, is het goed om alles weer na te lopen. Heeft de accu voldoende spanning, zijn de banden nog op orde, werken alle watersystemen enzovoorts. Met de juiste camper- en caravanonderdelen kun je ook onderweg zelf de meeste reparaties uitvoeren. Denk aan startkabels, een uitgebreide gereedschapskoffer, bandenproppen etc. Controleer ook goed de pechhulp en hoe & waar je in Duitsland geholpen kunt worden bij schade.

Route van de rondreis maken

Het leukste van de voorpret van de rondreis door Duitsland is vaak het maken van de route. Hoewel we er ook voorstander van zijn om een rondreis niet volledig dicht te plannen, is het wel verstandig een aantal punten te markeren die sowieso bezocht moeten worden.

Eiffel

Trier

Populaire plekken in Duitsland zijn vaak de grote steden als München, Berlijn en Hamburg. Wij kijken ook graag naar de omgeving waar je doorheen rijdt. Zo zouden wij de Eiffel absoluut aanraden om met de camper doorheen te rijden. Prachtig heuvellandschap, wat niet te zwaar is voor de camper. Trier is hier een van de bekendste plekken met veel camperplekken om te overnachten.

DDR / Oost-Duitsland

Daarnaast zouden wij het voormalig DDR ook op de route plannen. Bekende steden als Leipzig en Berlijn zijn bekende bestemmingen, maar wij tippen ook graag Görlitz als bestemming. Een bekende stad doordat hier veel films opgenomen worden, vanwege de typische Oost-Duitse uitstraling.