Ontdek Duitsland:

Rondreis Duitsland met de camper

Tijd om de camper uit de stalling te halen en vakantieplannen te maken. Duitsland is als buurland dichtbij, maar een enorm divers land wat compleet anders is dan Nederland. Daarnaast is het als vakantieland aantrekkelijk met de camper vanwege de lage dieselkosten en het feit dat eigenlijk iedere Nederlander zich wel verstaanbaar kan maken in het Duits. Tijd om de voorbereidingen te treffen en te kijken naar een mooie route voor een rondreis Duitsland met de camper.

De camper voorbereiden

Wanneer de camper uit de stalling komt, is het goed om alles weer na te lopen. Heeft de accu voldoende spanning, zijn de banden nog op orde, werken alle watersystemen enzovoorts. Met de juiste camper- en caravanonderdelen kun je ook onderweg zelf de meeste reparaties uitvoeren. Denk aan startkabels, een uitgebreide gereedschapskoffer, bandenproppen etc. Controleer ook goed de pechhulp en hoe & waar je in Duitsland geholpen kunt worden bij schade.

Route van de rondreis maken

Het leukste van de voorpret van de rondreis door Duitsland is vaak het maken van de route. Hoewel we er ook voorstander van zijn om een rondreis niet volledig dicht te plannen, is het wel verstandig een aantal punten te markeren die sowieso bezocht moeten worden.

Eiffel

Trier

Populaire plekken in Duitsland zijn vaak de grote steden als München, Berlijn en Hamburg. Wij kijken ook graag naar de omgeving waar je doorheen rijdt. Zo zouden wij de Eiffel absoluut aanraden om met de camper doorheen te rijden. Prachtig heuvellandschap, wat niet te zwaar is voor de camper. Trier is hier een van de bekendste plekken met veel camperplekken om te overnachten.

DDR / Oost-Duitsland

Daarnaast zouden wij het voormalig DDR ook op de route plannen. Bekende steden als Leipzig en Berlijn zijn bekende bestemmingen, maar wij tippen ook graag Görlitz als bestemming. Een bekende stad doordat hier veel films opgenomen worden, vanwege de typische Oost-Duitse uitstraling.

Blog

Bijzondere vakantie accommodaties in Duitsland

Wellicht niet de meest voor de hand liggende optie wanneer het gaat om vakantie naar het buitenland, maar toch zien we dat steeds meer Nederlanders ervoor kiezen om er even lekker tussenuit te gaan naar Duitsland. Niet zo gek natuurlijk, aangezien het met de auto prima te doen is en je hier ook verschillende prachtige […]

Lees meer
Blog

Hoe werkt een hotel boeken met creditcard?

Het boeken van een hotel met creditcard heeft tal van verschillende voordelen. Niet alleen zorgt het ervoor dat je verzekerd bent van je reserveren, maar ook ben je verzekerd tegen eventuele schade of diefstal gedurende je verblijf. Toch is het voor velen ontzettend spannend om te boeken met een creditcard en kiezen ze er toch […]

Lees meer
Blog

Leuke citytrips in Europa

Citytrips zijn onverminderd populair. Ze zijn bij uitstek geschikt om er met z’n tweeën of met vrienden even lekker een paar dagen tussenuit te gaan. Vooral binnen Europa ben je vaak in minder dan 3 uur vliegen op de meest fantastische plaatsen. Zo kun je kiezen voor een culturele trip of een romantische trip voor […]

Lees meer