Het boeken van een hotel met creditcard heeft tal van verschillende voordelen. Niet alleen zorgt het ervoor dat je verzekerd bent van je reserveren, maar ook ben je verzekerd tegen eventuele schade of diefstal gedurende je verblijf. Toch is het voor velen ontzettend spannend om te boeken met een creditcard en kiezen ze er toch liever voor dit niet te doen. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Dus twijfel jij om een hotel Duitsland boeken met creditcard, dan leggen wij je hier exact uit hoe het in z’n werk gaat. 

Het boeken zelf

Wanneer je een mooi hotel hebt gezien, is het natuurlijk belangrijk dat je deze tijdig reserveert. Vooral de populaire hotels zijn in de drukke periode zo weg. Via internet kun je je persoonlijke gegevens invullen en je reservering vervolgens bevestigen met je creditcard. Wanneer je dan niet komt opdagen of niet tijdig annuleert, kunnen ze de verschuldigde kosten van je kaart afschrijven. Dit biedt het hotel de zekerheid van de inkomsten, maar jou als gast de zekerheid van reservering. Kortom, ideaal voor beide partijen dus, al kun je ook hotel zonder creditcard Amsterdam bijvoorbeeld boeken!

Je betaalt achteraf

Wanneer je een hotel boekt met creditcard, dan wordt het bedrag gereserveerd op je kaart. Dit houdt dus in, dat je pas na afloop de kosten dient te betalen. Dit komt, doordat je creditcard maatschappij de kosten iedere maand één keer aan je factureert. Je kunt dus in principe de betaling van je hotelovernachting uitstellen, omdat je deze pas hoeft te voldoen aan het einde van de maand. Dit is voor velen een extra voordeel omdat ze dan vaak ook weer salaris hebben ontvangen. 

Extra kosten

In de meeste hotels vind je tegenwoordig een minibar. Deze is uiteraard vaak niet gratis. Extra kosten die dus worden gemaakt door het gebruik van de minibar, kunnen additioneel worden afgeschreven. Zo hoef je deze dus niet apart te voldoen, maar wordt alles bij elkaar opgeteld. 

Verzekerd

Wanneer je boekt met je creditcard, dan ben je automatisch verzekerd tegen eventuele schade. Dus gebeurt er iets tijdens je verblijf en gaat er iets van jezelf of het hotel stuk, dan hoef je je geen zorgen te maken over eventuele enorme kosten. Op vaak het eigen risico na, worden de overige kosten door je creditcardmaatschappij keurig vergoed.