Je zult het niet verwachten, maar een busreis naar Duitsland is nog altijd onverminderd populair. Vooral rondom de feestdagen gaan er hele hordes met mensen naar verschillende kerstmarkten door het hele land. Ook de oktoberfeesten in münchen zijn overigens immens populair en worden nog altijd druk bezocht. Toch zie je wel een kanteling in het publiek wat kiest voor een dergelijke busreis naar Duitsland. Waar jongeren toch vaak de voorkeur geven aan de eigen auto of wanneer ze naar het zuiden van Duitsland gaan voor het vliegtuig. Ondanks dat het een hele onderneming is, zijn er nog altijd tal van verschillende reizen die succesvol worden aangeboden. We hebben daarom een selectie gemaakt van de populairste bestemmingen in Duitsland met de bus. Zo kun je direct kijken om een busreis naar Duitsland boeken iets voor jou is!

Stedentrip naar Berlijn

Wanneer je met de bus naar Berlijn gaat, dan ben je ongeveer 500 kilometer onderweg. Dit is een afstand die met de bus doorgaans prima te doen is. Een paar dagen helemaal tot rust komen en ondertussen het prachtige stadscentrum van deze Duitse hoofdstad verkennen. Je vindt hier tal van gebouwen en andere bezienswaardigheden uit de tweede wereldoorlog zoals verschillende ondergrondse bunkers. Daarnaast kun je ook perfect shoppen in één van de vele grote winkelcentra om vervolgens even op één van de terrassen te genieten van een heerlijke cocktail.

Kerstmarkten

Kerstmarkten zijn in Duitsland natuurlijk onverminderd populair. Niet alleen bij de inwoners zelf, maar ook bij ons Nederlanders. Voor wie dicht aan de grens woont, is het immers maar een paar kilometer tot aan de eerste markt. Bij zowel jong en oud is een busreis naar Duitsland voor het bezoeken van één van de vele kerstmarkten vandaag de dag nog steeds ontzettend populair. Kies je voor een stad verder weg, dan is het verstandig je busreis te combineren met een overnachting. Is het wacht dichterbij, dan kun je ook ’s avonds weer terug. Zo kun je de hele dag lekker slenteren en omdat je zelf niet achter het stuur zit ook prima genieten van een heerlijke warme glühwein. Kortom, wil jij een dagje of nachtjes weg, dan is een busreis naar Duitsland dus een absolute aanrader voor zowel jong als oud.