Oostzee, strand & krijtrotsen

Welkom op het grootste eiland van Duitsland. Huur een strandstoel aan de Oostzeekust en voel de lichte zeebries op je huid. De zandstranden aan de kust nodigen uit tot een ontspannende strandwandeling – met een beetje geluk ontdek je een zwarte vuursteen met een gat – tussen veelzijdige vuurstenen, zee-egels en witte kalkstenen. Gun lichaam en geest wat rust tijdens een vakantie in Rügen – het fijne zand, het milde Oostzeewater en de schone lucht hebben een onmiddellijk effect op jouw welzijn.

Uw vakantie in Rügen: ontspannen op het strand en het eiland verkennen

Op het grootste eiland van Duitsland is ontspanning gegarandeerd. De schoonheid van de natuur en het strand laten niets te wensen over. Je kunt nieuwe energie opdoen met een strandvakantie en wellness in het hotel. Wandelingen op de strandpromenade, wandel- of fietstochten langs de kust – regel een vakantie op Rügen naar jouw individuele smaak. Er is hier zoveel meer te ontdekken! Maak ook een uitstapje naar het Jasmund National Park. Je kunt wandelen over de krijtrotsen in de prachtige omgeving van beukenbossen.

Ook de belangrijkste schilder van de Romantiek, Caspar David Friedrich, was hier vaak op zoek naar nieuwe inspiratie. Je zult de sfeer van zijn schilderijen herontdekken. Bezoek Kaap Arkona, in het uiterste noorden van het eiland. Op de 43 meter hoge klif staan ​​zelfs twee vuurtorens en deze zijn altijd open voor de vele vakantiegangers. Je hebt hier een prachtig panoramisch uitzicht over de kust en de zee. Direct naast de deur vind je hier het kleine vissersdorpje Vitt. De rietgedekte huizen staan ​​dicht bij elkaar en stralen stuk voor stuk allemaal klasse uit. Maak jouw vakantie in Rügen ook onvergetelijk en laat je rond Kaap Arkona varen in een oude vissersboot. In Putbus is er een uniek klassiek ensemble te bewonderen. Prins Malte I liet de “Witte Stad” aan het begin van de 19e eeuw uitbouwen tot een architectonisch juweeltje. Met de “Racing Roland” kom je weer gemakkelijk in de stad. Zelfs de rit met de kleine stoomtrein is een stukje nostalgisch genot. Het traject van de smalspoorbaan loopt trouwens helemaal door, van Göhren via Baabe en Binz naar Putbus.