Heb je een gezin met jonge kinderen? Dan is het natuurlijk hartstikke leuk om met je kinderen op vakantie te gaan. Je wilt ze tenslotte iets van de wereld laten zien en tijdens de vakantie heb je meer tijd voor ze. Op normale dagen moet er immers ook hard gewerkt worden. Kinderen houden niet van ver reizen en om die reden is het leuk om het praktisch en gemakkelijk te houden. Neem je kinderen mee naar onze oosterburen! Duitsland ligt immers aan de grens, dus je hoeft niet ver te reizen. Bovendien is er in Duitsland bijzonder veel te doen en daarom is een kindervakantie Duitsland echt aan te raden. Maar wat is er voor kinderen dan zoal te beleven in Duitsland? In dit artikel voorzien we je graag van inspiratie.

Neem een kijkje in het Zwarte Woud

Als je op vakantie naar Duitsland gaat, dan moet je sowieso eens een kijkje nemen in het Zwarte Woud. Dit is namelijk een geweldige bestemming voor gezinnen met jonge kinderen. Het voordeel van het Zwarte Woud is dat zowel kinderen alsook volwassenen optimaal kunnen genieten. Als volwassene wil je tijdens de vakantie immers ook even tot rust komen.

Het leven in onze jachtige maatschappij kan immers stressvol zijn en dan is het fijn om te genieten van de prachtige natuur. Dan heb je echt de mogelijkheid om even heerlijk tot rust te komen. In het Zwarte woud vind je verschillende prachtige wandelroutes en daarnaast zijn er verschillende bossen met leuke speeltuinen. Ben je na een tijdje even klaar met de natuur? Bezoek dan een van de geweldige stadjes of ga ongeremd genieten van het prachtige pretperk Europapark.

Bezoek de hoofdstad Berlijn

Kinderen vinden uitjes Berlijn vaak ook leuk. Het is sowieso aan te raden om de hoofdstad van Duitsland eens te bezoeken. Nederland heeft een fijne treinverbinding naar Berlijn en daar is genoeg te beleven voor zowel volwassenen als kinderen. Tijdens de vakantie is het immers niet alleen leuk om plezier te maken, maar tegelijkertijd wil je de kinderen ook iets leren.

Berlijn is natuurlijk een historische stad. Je vindt in Berlijn veel monumentale panden, kerken, musea en nog veel meer interessante bezienswaardigheden. Daarnaast wordt Berlijn natuurlijk geassocieerd met de Tweede Wereldoorlog. In Berlijn vind je daarom verschillende oorlogsmusea en en ook Hitlers bunker is in Berlijn te bekijken. Daarnaast heeft de stad ook een bruisend uitgaansleven en in Berlijn worden ook leuke tours voor kinderen georganiseerd.

Bezoek de Duitse Alpen

Nederland is een prachtig land, maar helaas hebben we geen bergen. We hebben alleen enkele heuvels in het Zuiden van het land. Kinderen vinden het natuurlijk leuk om door de bergen te lopen en daarom is het geen slechte idee om de Duitse Alpen te bezoeken. Duitsland heeft een multifunctioneel Alpengebied. In de winter kun je daar terecht voor fijne wintersportvakanties. Je kunt dan samen met je kinderen skilessen nemen. Kinderen vinden het bovendien leuk om in de sneeuw te ravotten. Maar ook in de zomer kun je prima een bezoek aan de Duitse Alpen brengen. Geniet daar dan van de prachtige natuur en ga voor een uitdagende wandeling.

Conclusie

Duitsland is natuurlijk een geweldig land om eens te bezoeken. In Duitsland heb je relatief goedkope verblijfplaatsen en tegelijkertijd is het land zo groot dat er veel te beleven is voor jong en oud. Als je nog geen inspiratie voor een kindervakantie hebt, dan is het geen slecht idee om op vakantie naar Duitsland te gaan. Het openbaar vervoer werkt prima in Duitsland en ook veel andere zaken zijn uitstekend geregeld. In deze tekst hebben we je voorzien van inspiratie, zodat je optimaal plezier gaat beleven met je kinderen.