Steeds meer mensen komen erachter dat je voor een fijne vakantie echt niet ver hoeft te reizen. Zo zijn er zelfs in ons eigen land allerlei bijzondere plekken te vinden vol prachtige natuur. Wil je op je volgende reis toch de grens over? Dan is een vakantie in Duitsland een heel goed idee! Op deze manier bespaar je veel kosten om op je bestemming te komen en ook scheelt het je veel reistijd. Zo kun je eerder van je vakantie genieten! Een groot pluspunt van Duitsland als vakantieland is dat het een groot land is met een ongekend divers aanbod aan natuur, cultuur en natuurlijk culinaire hoogstandjes! Denk alleen al aan die heerlijke gebakjes en taartpunten die er geserveerd worden. Laat jouw vakantie maar beginnen!

Waarom kiezen voor een vakantie in Duitsland?

De korte reistijd is slechts één van de voordelen van een vakantie bij onze oosterburen. Binnen een paar uur zit je al in een compleet andere omgeving met schitterende heuvellandschappen, romantische kastelen en prachtige oude stadjes vol vakwerkhuizen en andere mooie architectuur. Nog een groot pluspunt is het prijsniveau. Voor vrijwel alles in Duitsland geldt dat het een stuk voordeliger is dan bij ons in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de boodschappen, maar ook de tarieven van veel campings en hotels. Reis je met het openbaar vervoer? Ook dan ben je vaak flink goedkoper uit dan in Nederland. Hou je ervan om op vakantie lekker uit eten te gaan? Laat je dan positief verrassen door het aantrekkelijke prijsniveau! Zo kun je nog eens een drankje nemen of een extra dessert bestellen.

Geniet van de prachtige natuur

Echte natuurliefhebbers zitten in Duitsland helemaal goed. Zo zijn er door het hele land prachtige wandelgebieden te vinden en kun je net over de zuidelijke grens een schitterende SNP huttentocht Oostenrijk maken. Hiervoor hoef je overigens echt geen doorgewinterde wandelaar te zijn. Zo is een dergelijke vakantie ook heel leuk voor het hele gezin!

Ontdek de beste tips

Heb je nu zelf ook zin gekregen om de fantastische Duitse natuur te ontdekken? Dan is het slim om online alvast wat tips op te doen! Denk bijvoorbeeld aan het uitgebreide aanbod van SNP Natuurreizen of ga gericht op zoek in de buurt van jouw volgende vakantiebestemming. Wij wensen je alvast een prachtige reis en een heerlijk verblijf toe!