Het is erg leuk om op vakantie te gaan. Het is dan wel verstandig om het van tevoren goed te regelen. Zo zal je moeten bepalen waar je naar toe gaat. Een camping in de Eifel kan een goede optie zijn. Duitsland is niet al te ver weg en daardoor makkelijk gangbaar. Je kan op die manier makkelijk naar je bestemming toe rijden. In de Eifel zijn heel wat opties waar je voor kan kiezen als je daar op de camping staat.

Kasteel Eltz

De Eifel is en erg leuke bestemming om heen te gaan voor je vakantie. Er zijn een hele hoop verschillende bezienswaardigheden te vinden. Zo is het kasteel Eltz er daar een van. Kasteel Eltz staat midden in de Eifel. Midden in het beboste gebied zal je een prachtig kasteel zien staan. Het kasteel kun je bewonderen vanaf de buitenkant, maar je zal er ook naar binnen kunnen om rond te gaan kijken.

Wanneer je graag het kasteel van binnen wilt zien, kun je een kasteel rondleiding krijgen. Je kan er dan voor kiezen om naar de schatkamer te gaan. Daarnaast zit in het kasteel en zelfbediend restaurant waar je gebruiken van zal kunnen maken. Er zijn heel wat verschillende opties in het kasteel waar je gebruik van kan maken, waardoor het een leuk uitstapje wordt voor het hele gezin. 

De groeiende waterval

Wanneer je het heerlijk vind om te gaan wandelen en van een mooi uitzicht houdt, is de groeiende waterval zeker weten iets waar je graag heen wilt. Het heet de groeiende waterval, omdat de waterval jaarlijks minimaal 8 centimeter groeit. In sommige jaren is hij zelfs tot 19 centimeter gegroeid. Het is midden in de Eifel te vinden. 

De waterval is makkelijk gangbaar vanaf een parkeerplaats, waardoor je er snel kan zijn. Je zal er geen uren voor hoeven gaan lopen. Dat is uiteraard fijn voor jezelf, maar ook voor eventuele kinderen die je mee zal willen nemen. De kinderen kunnen dan zelf naar deze prachtige waterval toe gaan lopen. Daar zullen ze plezier beleven van het mooie uitzicht die de waterval zal gaan bieden.