Fit blijven op vakantie kan een uitdaging zijn. Met al dat heerlijke eten en drinken kan het moeilijk zijn om niet toe te geven. Maar met een paar eenvoudige tips, zul je merken dat het allemaal echt niet zo lastig is, als dat het misschien op voorhand wel lijkt. Wat je merkt, is dat het vaak een kwestie van discipline is. Speciaal daarom hebben we een aantal handige tips voor je, die je hierbij kunnen helpen.

Begin iedere dag met wat beweging

Bewegen is gezond. Niet voor niets is het advies bij Verantwoord Afvallen daarom dus ook om voldoende te bewegen. Door dagelijks 30 minuten te bewegen, zul je merken dat je je een stuk fitter voelt. Dus ook op vakantie is dit prima te doen. Zo kun je bijvoorbeeld wanneer je op een camping verblijft, iedere dag het doen van de boodschappen voor je rekening nemen. Zo is het niet alleen heerlijk om de dag mee te beginnen, maar zie je ook direct wat van de omgeving.

Eet veel groente en fruit

Vooral wanneer je naar een lekker warm land op vakantie gaat, is er natuurlijk niets lekkerder dan heerlijk vers fruit. Zo kun je bijvoorbeeld een stuk meloen meenemen naar het strand, maar is ook het eten van voldoende groente tijdens het diner aan te raden. Vind je het nu lastig om iedere dag voldoende groente en fruit te eten, wen jezelf dan direct aan om bijvoorbeeld iedere dag op een vast tijdstip een banaan of ander stuk fruit te eten. Je zult zien dat het na een dag of drie, volledig vanzelf gaat.

Drink veel water

Het drinken van voldoende water is van enorm belang. Vooral tijdens je vakantie, waar het flink warm kan zijn, zul je merken dat je je een stuk fitter voelt. Niet voor niets is het daarom ook tijdens het afvallen belangrijk om minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Op vakantie, waar je veel zweet, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je goed gehydrateerd blijft. Wen jezelf daarom ook aan om bij iedere maaltijd een glas water te drinken en ook overdag een flesje gevuld met water bij je hebt.