Wanneer we denken aan een rondreis, dan is Duitsland vaak niet direct het eerste waar we aan denken. Toch heeft Duitsland prachtige routes, die zich bij uitstek lenen voor een prachtige rondreis. Niet alleen voor de echte wandelliefhebbers onder ons, maar ook voor een relax vakantie is een ‘kür ort’ ben je in Duitsland aan het juiste adres. Met maar liefst ruim 80 miljoen inwoners en een oppervlak meermaals groter dan Nederland, is het logisch dat je geen idee hebt waar je zou moeten beginnen. Speciaal daarom hebben we een aantal routes voor je uitgezocht. Zo kun je kiezen voor een uitgebreide rondreis, met alle luxe die je wilt, maar kun je ook voor een goedkope rondreis door Duitsland gaan. Die keuze is natuurlijk volledig aan jezelf.

Sauerland

Zeg je Sauerland, dan zeg je natuurlijk skiën. Wanneer je de reistijd beperkt wilt houden en toch wilt genieten van de prachtige natuur, dan is Sauerland hiervoor bij uitstek geschikt. Woon je dicht aan de Duitse grens, dan is het niet langer dan zo’n twee uurtjes rijden. Ideaal dus om ook een weekend naartoe te gaan. Het mooie aan deze omgeving, is dat je er in de wintermaanden natuurlijk prachtig kunt skiën, maar in de zomermaanden kunt wandelen door de prachtige natuur. Omdat de hoogteverschillen hier een stuk minder zijn, dan in bijvoorbeeld het Alpengebied, is dit een ideale plek om als beginner te leren skiën of snowboarden.

Beieren

Wil je het toch liever iets groter aanpakken, dan is een rondreis door de prachtige stad ‘Beieren’, zoals we dit in het Nederlands zeggen ook een absolute aanrader. Deze rondreis Duitsland door Bayern, zoals de Duitsers dit noemen, staat bekend om het zien van de prachtige natuur. Zo kom je langs de verschillende bergmeren zoals de Tegernsee en ook Königssee. En kun je in de typisch Duitse ‘Biergarten’ genieten van een heerlijke Weizen. Kortom, alle ingrediënten voor een te gekke rondreis. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat het wel een stukje rijden is. Een enkele rit naar het zuiden van Duitsland is al snel tussen de 700 en 900 kilometer, afhankelijk van waar je vandaan komt. Niet voor niets is het vliegtuig daarom ook zeker het overwegen waard.