Ga je met de auto op vakantie, dan zijn er natuurlijk allerlei zaken om rekening mee te houden. Allereerst is het goed te kijken naar de ruimte die je nodig hebt. Vooral wanneer je met twee kinderen gaat, zul je al snel tot de conclusie komen dat je alleen aan de kofferbak van de auto niet genoeg hebt. Een dakkoffer biedt dan uitkomst! Toch zijn ere daarnaast nog allerlei andere zaken om rekening mee te houden. Vooral wanneer je naar het zuiden van Europa gaat, krijg je te maken met onder andere verschillende tolwegen en ben je ook verplicht vignetten aan te schaffen en niet te vergeten, ook op je voorruit te plakken.

Verschillende tolwegen in Europa

Wanneer je in de auto stapt om op vakantie te gaan naar het zuiden van Europa, dan ontkomt je er helaas niet aan om tol te betalen. Afhankelijk van het land waar je naartoe gaat, kan het zijn dat je in meerdere landen waar je doorheen rijdt tol moet betalen. Omdat Italië toch wel één van de populairste vakantiebestemmingen is waar jaarlijks ontzettend veel mensen met de auto naartoe gaan, is het goed vooraf te kijken waar je allemaal tol moet betalen. Wil je dit niet, dan kun je er in bepaalde gevallen ook voor kiezen om een andere route te kiezen. Wel is het goed te weten dat de kosten voor de extra brandstof en ook de tijd die het je kost, vaak niet opwegen tegen de te betalen tol.

Vignetten voor het buitenland

In sommige landen is het verplicht een vignet aan te schaffen, Met een vignet betaal je als het ware een bijdrage die je toestemming geeft om gebruik te mogen maken van onder andere de wegen, tunnels en ook bruggen in het land. Waar het ene land kiest voor tol, kies het andere land voor een vignet. Een goed voorbeeld is Zwitserland. Een Vignet Zwitserland 10 dagen schaf je gemakkelijk en snel online aan, zodat je vervolgens geen rekening mee hoeft te houden met het eventueel moeten betalen van tol. Belangrijk is wel om dit niet te vergeten. De boete die je krijgt, is namelijk hoger dan de kosten voor het vignet zelf. Je kunt dus maar beter het zekere voor het onzekere nemen.