Baden-Württemberg, Beieren, Oostenrijk en Zwitserland grenzen aan het Bodenmeer en geven het regionaal typische kenmerken zoals Lüftelmalereien in Arbon, moderne, avant-garde architectuur in Bregenz en pure romantiek met twee kastelen in Meersburg. Lindau presenteert wat waarschijnlijk de best bewaarde historische oude stad is en een haven volledig omringd door een kademuur met een leeuwenbeeld. De beroemde veerboten naar het Bodenmeer pendelen tussen de bekende en populaire plaatsen. In Salem kun je een apenrots met vrij rondlopende primaten bezoeken, en een van de grootste vogelreservaten vind je op het schiereiland Reichenau bij Konstanz. Tijdens jouw vakantie aan het Bodenmeer kun je ook een rondvaart boeken rond de hele Zwabische Zee, zo genoemd omdat het meer grotendeels tot Baden Württemberg behoort.

We houden van het Bodenmeer: 5 redenen voor een vakantie aan het Bodenmeer

-Of het nu Oostenrijk, Duitsland of Zwitserland is : als je op vakantie wilt aan het Bodenmeer, kun je jouw favoriete vakantiebestemming kiezen.

-Het Bodenmeer is de perfecte reisbestemming voor actieve vakantiegangers. Kun je een keertje helemaal rond het meer fietsen?

-Het maakt niet uit of het Constance, Friedrichshafen, Lindau of Bregenz is: er zijn prachtige steden aan het Bodenmeer die met hun bijzondere charme uitnodigen om te blijven hangen.

-Aan het Bodenmeer vind je bezienswaardigheden zover het oog reikt. De Meersburg, het kasteel van Salem en het eiland Mainau wachten op jouw bezoek.

-Het Bodenmeer heeft landschappelijk veel te bieden: schilderachtige promenades, een prachtig bergdecor en talrijke wijnranken.

Ontdek idyllische stadjes aan het meer tijdens een vakantie aan het Bodenmeer

Als je op de fiets reist, kun je veel van de romantische stadjes aan het meer ontdekken, zoals Überlingen, Meersburg of Romanshorn in Zwitserland. Je rijdt soms op redelijke hoogtes, maar hebt tegelijkertijd ook een fantastisch uitzicht op de Allgäu, het Bregenzerwald en de Rätikon. Je stopt bij traditionele restaurants met rösti en baarsfilet in Zwitserland, gekookt rundvlees en Backspätzle-soep in Oostenrijk en Maultaschen en Käsespätzle in Duitsland. Neem in de zomer een koele duik in de buitenzwembaden in Konstanz of Überlingen, slenter langs de promenade langs het meer in Bregenz en bewonder de grotendeels monumentale podiumconstructie van het podium in het meer. Bregenz is ook een ideaal startpunt voor een korte zeiltocht. In Friedrichshafen kun je het Zeppelinmuseum bezoeken. Een ritje in een luchtschip over het meer met een heel eigen klimaat is niet per se goedkoop, maar onvergetelijk is het zeker. De oude binnenstad van Meersburg maakt indruk met veel vakwerkhuizen en een beneden- en een bovenburcht. De bekendste gast was de Duitse dichteres Annette von Droste-Hülshoff, beroemd gemaakt door haar werk “Die Judenbuche”.