Beieren is een waar vakantieparadijs dat vooral idyllische natuur, sprookjesachtige kastelen zoals Neuschwanstein en cultuur van wereldklasse biedt. Bijzonder populair: het Beierse Woud en de Beierse Alpen. Met de Zugspitze in Garmisch-Partenkirchen herbergt de Vrijstaat de hoogste berg van Duitsland. De talrijke meren zoals de Chiemsee en de Königssee dragen bij aan ontspanning. Naast de populaire plaatselijke recreatiegebieden is de cultuur in Beieren het gesprek van de dag. Met 1.150 musea is het de deelstaat met de meeste musea. De bekendste zijn in de hoofdstad van de deelstaat München. Ook de oude binnenstad van Regensburg is een bezoek waard. Het is een UNESCO-werelderfgoed.

Beieren – boek variatie op vakantie

Een vakantie hier omvat niet alleen bezienswaardige steden, maar ook unieke natuur die uitnodigt tot verpozen en ontspannen. Het Beierse Woud betovert zijn bezoekers met ongerepte natuur. In het nationale park van de regio kun je veel zeldzame wilde dieren zien, zoals lynxen en zelfs elanden. Het schilderachtige landschap is ideaal voor wandelingen of veeleisende wandelingen, hiervoor zijn veel verschillende paden aangelegd. De Waldwipfelweg is een unieke wandelroute, die langs een pad boven de boomtoppen loopt en dankzij interactieve stations een bijzondere belevenis voor het hele gezin garandeert.

Ook in de winter is het Beierse Woud een populaire vakantiebestemming. Wintersporters komen aan hun trekken in de talrijke skigebieden, op de Großer Arber ski je in de voetsporen van de wereldkampioenen skiën op het WK-parcours. De regio wordt ook beschouwd als een langlaufparadijs en biedt vele goed geprepareerde loipes waarop op een unieke manier van het winterse landschap kan worden genoten. Hoe je jouw vakantie in Beieren ook doorbrengt, de veelzijdigheid hier in dit gebied garandeert je dat er geen wens onvervuld blijft.