De zomer komt eraan – of is eigenlijk zelfs al begonnen – en daarmee ook het nieuwe seizoen voor zwemkleding. Waar de afgelopen jaren voor vrouwen de trend was om ofwel een badpak aan te doen ofwel een korte en kleine bikini, zien we dit jaar de opkomst van de tankini. Voor mannen blijft de kleurrijke zwembroek nog steeds de trend, waarbij je wel ziet dat dit korte broekjes mogen zijn en geen zwembroeken tot de knie.

Tankini

Zoals gezegd zien we deze zomer steeds meer de tankini. Een nieuw soort zwemkleding voor vrouwen, wat een combinatie is van een tanktop (hemdje) en bikini; zo is de naam tankini geboren. De tankini kenmerkt zich door een topje waarbij de bovenkant gelijk is aan een bikinitopje, maar waarbij er een onderste gedeelte is wat iets losser zit – net als bij een tanktop/hemdje. Als broekje hoort een gewoon bikini broekje, wat vaak in een effen en neutrale kleur is omdat het topje lekker kleurrijk mag zijn. De tankini onderscheidt zich ten opzichte van een badpak doordat het hemdje los om het lichaam hangt, waarbij een badpak juist strak om het lichaam zit.

Bandeau bikini

Nog een trend bij dames zwemkleding is de bandeau bikini, ook wel bekend als de strapless bikini. De bandeau bikini kenmerkt zich door de bandjes die makkelijk van het topje af te halen te zijn, net als bij strapless bh’s. Bij normale bikinitopjes kun je natuurlijk ook de bandjes los halen zodat je geen tanlines van de zon hebt, alleen krijgen je borsten dan onvoldoende ondersteuning waardoor het topje los kan gaan.

Bij de bandeau – strapless – bikini is dit juist andersom. De bandjes zijn er puur voor de sier en comfort als je even van het strand af gaat of juist de golven van de zee in gaat. Zonder bandjes bied de bandeau bikini meer dan voldoende ondersteuning en zit deze strak genoeg, waardoor je met een gerust hart het water in kunt gaan zonder je zorgen te hoeven maken of je bikini topje wel blijft zitten.