Wist je dat er gemiddeld zo’n 1200 vluchten per dag boven Nederland plaatsvinden? En dat er jaarlijks meer dan 440.000 vluchtbewegingen worden gemaakt van en naar Nederlandse luchthavens? Als je geïnteresseerd bent in de luchtvaart, of gewoon nieuwsgierig bent naar de vliegtuigen die boven je hoofd vliegen, dan is een vliegtuig volgen en een overzicht zien van vluchten een leuke en interessante hobby. Gelukkig zijn er verschillende websites en apps waarmee je vliegtuigen live kunt volgen boven Nederland. In dit artikel delen we handige tips en leuke feiten over vliegtuigen volgen.

Wat is Vliegtuigradar24.nl?

Een van de populairste websites voor het volgen van vliegtuigen live is Vliegtuigradar24.nl. Deze website maakt gebruik van gegevens van vliegtuigtransponders om de positie en vluchtinformatie van vliegtuigen weer te geven. Het is heel eenvoudig om een vlucht te volgen via Vliegtuigradar24.nl: je hoeft alleen maar het vluchtnummer, de luchthaven of de vliegtuigmaatschappij in te voeren en je krijgt direct informatie over de vlucht te zien. Op de kaart kun je de positie van het vliegtuig in real-time volgen en de vluchtgegevens, zoals de hoogte, snelheid en route bekijken.

Leuke feiten over vliegtuigen boven Nederland

Er zijn nog meer interessante feiten over de vliegtuigen die boven Nederland vliegen. Zo is Schiphol de grootste luchthaven van Nederland, met meer dan 70 miljoen passagiers per jaar. Maar er zijn ook andere luchthavens in Nederland die veel vluchten verwerken, zoals Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Maastricht Aachen Airport. Daarnaast zijn er veel vliegtuigen die Nederland alleen maar overvliegen op weg naar andere bestemmingen. Zo vliegen er dagelijks meer dan 500 vliegtuigen over Nederland op weg naar of vanuit Londen.

Tips voor het volgen van vluchten

Een andere handige tip is om een vlucht te volgen vanuit een vliegtuigspotter locatie. Dit zijn locaties waar vliegtuigliefhebbers samenkomen om vliegtuigen te spotten en te fotograferen. In Nederland zijn er verschillende vliegtuigspotter locaties, zoals de Polderbaan in Amsterdam, het panoramaterras op Schiphol en het Bezoekerscent