Winterberg is een populaire bestemming voor wandelaars, vooral in de winter, vanwege de vele skipistes en andere activiteiten die je kunt doen in de omgeving. Er zijn talloze wandelpaden en routes in en rond Winterberg, zowel voor beginners als voor geoefende wandelaars. Sommige van de populairste wandelroutes in Winterberg zijn de Kappe-route, de Postwiese-route en de Rothaarsteig, een uitdagende route door het Rothaargebergte. Verder zijn er ook vele wandelroutes die naar de top van de berg leiden, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de hele stad. Als je van plan bent om te gaan wandelen in Winterberg, is het aan te raden om goede wandelschoenen en kleding mee te nemen. Afhankelijk van de route en de temperatuur kan het nog wel eens een flinke beproeving worden.

Zorg voor de juiste kleding

Wandelen in Winterberg en het Sauerland is natuurlijk prachtig. Maar als echte wandelaar weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk of het is dat je de juiste kleding draagt. Omdat de temperatuur flink kan dalen en ook de hoogteverschillen flink kunnen zijn, is zowel kleding als een paar goede schoenen onmisbaar. Een handige tips is om te beginnen met het dragen van laagjes. Dit zorgt er namelijk voor dat je lekker warm blijft. Daarbij komt ook dat je op deze manier gemakkelijk iets kunt uittrekken op het moment dat het toch te warm blijkt te zijn. Voor wat betreft schoenen is het belangrijk te kijken naar de juiste zool. Afhankelijk van het weer, kan het zijn dat je schoenen nodig hebt die speciaal geschikt zijn voor een harde en gladde ondergrond.

Wintersport in Winterberg

Ook in de winter is Winterberg een belangrijke toeristische bestemming.  Winterberg is namelijk een van de belangrijkste skigebieden in Midden-Duitsland. Uiteraard zijn de pistes niet zo hoog en lang, maar het is wel ideaal voor beginners en lekker dicht bij huis. Meer over winterport in Duitsland lees je op wintersport-reizen.nl.

Het vervoer

Ga je heerlijk wandelen in Winterberg en het Sauerland, dan kiezen de meeste mensen ervoor om hier even enkele dagen naartoe te gaan. Op ongeveer 1,5 tot 2 uur rijden ligt dit prachtige Duitse gebied, waardoor het met de auto goed bereikbaar is voor de meesten. Het voordeel wat je dan hebt, is dat je alle kanten op kunt. Het Sauerland bestrijkt namelijk een redelijk groot gebied. Dus wil je wat afwisselingen qua routes, dan kun je natuurlijk ook gewoon met de auto naar een ander gedeelte rijden.

 Er zijn ook veel reisorganisaties die wandelvakanties in Sauerland en Winterberg aanbieden. Een mooi overzicht van organisaties voor wandelreizen vind je op wandel-vakanties.nl