Ben jij voornemens om er even tussenuit te gaan voor een paar dagen? Dan is een citytrip binnen Europa hier natuurlijk bij uitstek voor geschikt. Naar de meeste landen vlieg je namelijk in minder dan twee uur toe. Niet alleen voor een heerlijke relaxte trip zijn er ontzettend veel mogelijkheden, maar ook wanneer je van cultuur houdt kom je in Europa helemaal tot je recht. Zo kent Europa natuurlijk verschillende prachtige bezienswaardigheden. Welke de mooiste zijn, vertellen we je in dit artikel in samenwerking met https://www.bontemuis.nl/.

Italië – De Dolomieten

Eén van de mooiste plekken die Europa kent, is toch wel het prachtige Italië. Ondanks het feit  dat er natuurlijk ontzettend veel te beleven is, met onder andere het Vaticaan, maar het Colosseum in Rome, zijn de Dolomieten ook een absolute aanrader wanneer je naar Italië toe gaat. Het prachtige aan de Dolomieten is, is dat je door deze bijzondere bergketen heen kunt rijden. Zo kun je dus tijdens je reis naar het zuiden van Italië, direct een stukje Dolomieten meepakken. Wel is het goed te weten dat je hiervoor wel een stukje om moet rijden, aangezien het tegen de Alpen aanlicht.

Spanje – La Sagrada Familia

Barcelona mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Niet voor niets is Barcelona daarom ook één van de populairste steden als het gaat om citytrips. Met een bezoek aan het enorme stadion van FC Barcelona en ook een bezoekje aan Sagrada Familia, blijft er niet veel tijd over om nog even rond te struinen over de ramblas. Wanneer je in het voorjaar gaat en de temperatuur laat het toe, dan is een dagje strand natuurlijk ook geen straf.

Portugal – Nationale Paleis van Quelez

Heb jij Spanje en Italië al meermaals bezocht en vind je het tijd worden voor iets anders? Dan is deze prachtige bestemming in Portugal een absolute aanrader. Hier vind je namelijk niet alleen de meest prachtige stranden, maar kun je ook heerlijk verdwalen in de vele pittoreske dorpjes die je er vindt. Daarnaast kun je je ook vermaken in de vele botanische tuinen en kun je als klap op de vuurpijl de verschillende UNESCO paleizen bezoeken die Sintra kent. Hierbij moet je denken aan het bijzondere Pena Paleis, maar natuurlijk ook het Nationale Paleis van Quelez. Kortom, absolute aanrader dus!