Uw reis naar het Beierse Woud breng je naar een van de oudste middelgebergten, die zich uitstrekt langs de grens tussen Beieren en Tsjechië. Een deel ervan is natuurlijk het nationaal park. Hier ontdek je ook de wilde romantiek van een oerbos. De hoogste berg in het Beierse Woud is de Großer Arber met 1456 meter. Een ideaal wandelgebied. Je kunt ontspannen in de ongerepte natuur op goed bewegwijzerde paden met goed klinkende namen, zoals de Gläserner Steig, Goldener Steig of Winterberger Steig. Iedereen vindt er trouwens ook altijd wel een individuele dagtocht die iets voor hem, haar of hun is, waarvan de meeste ook nog eens geschikt zijn voor gezinnen met kleine of iets grotere kinderen.

Waarom een vakantie in het Beierse Woud?

-Vakanties in het drielandenpunt – Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië wachten erop om ontdekt te worden tijdens een excursie.

-Puur bos – het Beierse Woud en het Boheemse Woud in Tsjechië vloeien in elkaar over en resulteren zo in het grootste aaneengesloten bosgebied van Midden-Europa.

-Het boomtoppen pad in Neuschönau bied je op 44 meter hoogte een schitterend uitzicht over het nationale park.

-Glaskunst heeft een lange traditie in het Beierse Woud. Veel glasblazerijen geven je de mogelijkheid om het ambacht van dichtbij te observeren.

-Gezinnen zijn van harte welkom in het Beierse Woud. Er worden veel excursiebestemmingen en attracties aangeboden voor jong en oud.

Wandelen door de boomtoppen – de attractie op een reis door het Beierse Woud

Wie zich als een vogel in de boomtoppen wil bewegen, moet in Neuschönau het langste boomtoppen pad ter wereld bezoeken. De attractie van dit pad is de 44 meter hoge boomtoren van waaruit je een schitterend uitzicht hebt over het land tot aan de Alpen op meer dan 200 kilometer afstand. Rondom het boomtoppen pad kun je interessante natuurpaden ontdekken, zoals het stenen pad en een dierenverblijf. Een rustieke bosherberg nodigt uit om te stoppen. Als je nog niet genoeg heeft van het wandelen in de boomtoppen, rijd je naar St. Englmar, verder naar het westen. Ook hier kunnen bezoekers het boshabitat vanuit vogelperspectief ervaren op de tot 30 meter hoge WaldWipfelWeg.

Het Beierse Woud staat ook bekend om zijn glaskunst. Als je over de glasweg richting Bodenmais rijdt, kom je in het glasparadijs Joska. Of het nu gaat om de magie van zomerbloesems in de kristaltuin of de magie van wintersneeuw en licht, niemand ontkomt hier aan deze fascinatie.

Het Beierse Woud is ook het eerste nationale park van Duitsland. Het werd opgericht op 7 oktober 1970 en vormt samen met het aangrenzende Boheemse Woud in Tsjechië het grootste aaneengesloten bosgebied van Midden-Europa. Het is de thuisbasis van de vele zeldzame dieren en planten die bescherming verdienen, waaronder lynxen, die trouwens in Duitsland lange tijd bijna uitgestorven waren.