Ontdek Duitsland:

Schloss Neuschwanstein

neuschwanstein castle

Schloss Neuschwanstein is te vinden in Beieren en het kan zijn dat het je bekend voorkomt. Het lijkt namelijk veel op de kasteel van onder andere Doornroosje en Assepoester die gebouwd zijn in de Disney parken. De kasteel is nooit volledig voltooid door de dood van de voormalige koning maar is wel een plek die je zeker eens moet hebben gezien. Het is een plek die magisch aanvoelt.

Over Schloss Neuschwanstein

Koning Lodewijk II van Beieren had de droom om in de 19de eeuw in een sprookjesachtig kasteel te gaan wonen. Toen de bouw bijna afgerond was werd hij uit zijn functie gezet en werd hij gevangen genomen door de regering. Nadat hij een dag in Slot Berg, de plek waar hij opgesloten zat had gezeten overleed hij.

Niet veel later werd het kasteel alsnog geopend ondanks dat het nog niet volledig af was. Zo zijn bijvoorbeeld verschillende kamers die te vinden zijn op de tweede verdieping niet af en ook om het kasteel zijn de ideeën die er waren niet uitgevoerd. Het is uitgegroeid tot een fantastische bezienswaardigheid en is onder andere bekend geworden omdat Walt Disney de kasteel heeft gebruikt als inspiratie voor het kasteel van Doornroosje en Assepoester dat te vinden is in de parken van Disney.

Praktische informatie, openingstijden en tickets

Het kasteel is een toeristische attractie dat veel bezocht wordt waardoor er altijd drukte is. Er wordt daarom gewerkt met een tijdslot dat gereserveerd moet worden. We raden je aan om Neuschwanstein Castle tickets online aan te schaffen om drukte te vermijden in de rij. Zo voorkom je ook de kans dat er geen tijdslot meer gereserveerd kan worden voor diezelfde dag en je voor niets zo lang in de rij hebt gestaan. Je bezoekt het kasteel met een gids, zorg er daarom voor dat je niet laat te komt. Schloss Neuschwanstein is iedere dag geopend van 09:00 tot 18:00.

Zorg dat je goede wandelschoenen aantrekt wanneer je het kasteel bezoekt. Laat tassen van groot formaat thuis want deze mogen niet naar binnen. Ook kinderwagens zijn niet toegestaan. Hou er verder rekening mee dat fotograferen niet is toegestaan zonder toestemming.

Blog

Bijzondere vakantie accommodaties in Duitsland

Wellicht niet de meest voor de hand liggende optie wanneer het gaat om vakantie naar het buitenland, maar toch zien we dat steeds meer Nederlanders ervoor kiezen om er even lekker tussenuit te gaan naar Duitsland. Niet zo gek natuurlijk, aangezien het met de auto prima te doen is en je hier ook verschillende prachtige […]

Lees meer
Blog

Hoe werkt een hotel boeken met creditcard?

Het boeken van een hotel met creditcard heeft tal van verschillende voordelen. Niet alleen zorgt het ervoor dat je verzekerd bent van je reserveren, maar ook ben je verzekerd tegen eventuele schade of diefstal gedurende je verblijf. Toch is het voor velen ontzettend spannend om te boeken met een creditcard en kiezen ze er toch […]

Lees meer
Blog

Leuke citytrips in Europa

Citytrips zijn onverminderd populair. Ze zijn bij uitstek geschikt om er met z’n tweeën of met vrienden even lekker een paar dagen tussenuit te gaan. Vooral binnen Europa ben je vaak in minder dan 3 uur vliegen op de meest fantastische plaatsen. Zo kun je kiezen voor een culturele trip of een romantische trip voor […]

Lees meer