Rijnland-Palts: verscheidenheid staat hier hoog in het vaandel!

Romantische burchten, vrolijke mensen en edele wijn, dat en nog veel meer is Rijnland-Palts! De regio's Ahr, Eifel, Hunsrück, Naheland, Moezel-Saar, Pfalz, Rijn-Hessen, de Romantische Rijn en Westerwald zijn met hun uitgestrekte wijnhellingen, sluimerende vulkanen en bruisende steden even gevarieerd en fascinerend als de mensen zelf!

Attractiepunten voor genieters bestaan er in Rijnland-Palts in overvloed, met name met betrekking tot de wijn die hier in een uniek cultuurlandschap gedijt. Met de zes wijnbouwgebieden: Pfalz, Rijn-Hessen, Nahe, Ahr, Moezelen en Midden-Rjin geldt Rijnland-Palts als een waar wijnparadijs. Bij de wijnboer in gezellige kring een glaasje drinken of de diversiteit van de wijnen ontdekken op de plek waar ze rijpen? Dat kan in het wijnland nummer 1!

Maar ook als fietsregio heeft de deelstaat naam gemaakt. Landschappelijk bijzonder aantrekkelijk gelegen fietspaden nodigen je uit tot een ontdekkingsreis van wel heel bijzondere aard. Tijdens een fietstocht via de op kwaliteit getoetste routes toont Rijnland-Palts zich van z'n mooiste kant!

Met gevarieerde wandeltrajecten, waaronder lange afstandsroutes met predicaat en talrijke gecertificeerde korte routes en rondwegen, presenteert Rijnland-Palts zich bovendien als een waar 'wandelwonderland'. Als je met de benenwagen op pad gaat over de heuvels van het middengebergte of door de rivierdalen, kun je adembenemende panorama's en natuurbelevenissen in één van de mooiste landschappen van Duitsland verwachten

Wie zich na de sportieve activiteiten even een time-out wil gunnen, vindt rust in de heerlijke wellness, met mogelijkheden om te onthaasten. Heerlijk relaxen en je gedachten laten dwalen, tot rust komen en gewoon volop genieten - deze droom gaat hier in vervulling!

Alzeyer Land: natuur, wijn en meer
In Duitslands grootste wijnbouwgebied Rheinhessen nodigen 24 dorpen en het stadje Alzey hun bezoekers uit hier de wijn en de natuur te komen ontdekken. De binnenstad van Alzey, dat ook wel de 'heimelijke hoofdstad van Rheinhessen' wordt genoemd, is met zijn gerestaureerde vakwerkhuizen, cafés en kleine winkeltjes niet alleen mooi, maar ook gezellig. Het kloppend hart van de voetgangerszone zijn de Rossmarkt met de Rossmarktfontein en de Fischmarkt met het historische stadhuis.
Het straatbeeld in de kleine gemeentes in het Alzeyer land wordt bepaald door karakteristieke oude boerderijen, vakwerk- en barokhuizen. Met zorg ingerichte dorpspleinen, die vaak zijn verfraaid met fonteinen, vormen het middelpunt.
Met zijn licht glooiende heuvels is deze regio bij uitstek geschikt voor de wijnbouw, die hier al bestaat sinds de Romeinen. Niet alleen de vele wijn- en dorpsfeesten, maar ook de uitstekende wijnboeren geven aan hoe belangrijk het product wijn is in het Alzeyer Land.

Oberes Mittelrheintal
Met het Oberes Mittelrheintal, een belangrijk natuurlandschap met een prachtige natuur, is een complete regio aangewezen als UNESCO werelderfgoed. De rotsen, de rivier de Rijn, de steile wijnbergen, de burchten en de historische steden en dorpen maken dit gebied tot een uiterst boeiend geheel. Het romantische dal van de Midden-Rijn tussen Bingen en Koblenz is een bron van mythen en sagen en behoort tot de mooiste delen van Rijnland-Palts!

Trier
Een bezoekje aan Trier is zeker de moeite waard. In Trier, de vroegere Romeinse metropool 'Augusta Treverorum' en ook wel 'het tweede Rome' genoemd, getuigen vele bouwwerken nog altijd van de betekenis die de stad aan de Moezel destijds had. Met de Porta Nigra, het amfitheater en de keizerlijke thermen maken unieke relicten uit het Romeinse wereldrijk deel uit van het UNESCO werelderfgoed, dat naast deze monumenten ook de dom en de Liebfrauenkirche omvat.