Als er een stad in Duitsland is waar je geweest moet zijn dan is het wel Berlijn. Deze stad heeft bijna 3,5 miljoen inwoners en is verdeeld over 12 wijken waardoor er een enorme verscheidenheid aan mensen en wijken ontstaat. Met het openbaar vervoer zijn al deze alle bezienswaardigheden en wijken zeer gemakkelijk te bezoeken. Als er iets goed ge-regeld is, dan is dat wel het openbaar vervoer. Zo kan je gebruik maken van de "Welco-me Berlin Card". Met deze kaart kan je voor een vast bedrag, 24-, 48- of 72 uur gebruik maken van het openbaar vervoer door heel de stad.

Top 5 van Berlijn

Het is de stad van de vele gezichten waar je elke keer weer wat nieuws kan ontdekken. Maar er zijn een aantal activiteiten die je gewoon niet over het hoofd kan zien.

  1. Het eten is grandioos, in elke straat zit wel een restaurantje, barretje of kebabkraam waar je heerlijk kan eten.
  2. Houd je van musea dan is er het "Museuminsel", het museum eiland. Op dit eiland bevinden zich 5 grote musea met bijna alleen maar topstukken.
  3. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de Brandenburger Tor, de "fernsehturm" waar je 's avonds een prachtig uitzicht hebt, het Holocaustmonument ter herdenking van de Jodenvervolging en de Rijksdag, het parlementsgebouw (reserveren is hier noodzake-lijk).
  4. Natuurlijk hoort bij deze stedentrip ook een stukje geschiedenis, ga daarom ook zeker even bij Checkpoint Charlie en de Berlijnse muur kijken.
  5. Natuurlijk kan je ook in Berlijn grandioos goed schoppen. Denk hierbij aan de grote modemerken en de KaDeWe, een van de grootste warenhuizen van Europa. Tip: De be-kendste shop area's zijn Friedrichstrasse en Alexanderplatz.

Stappen in Berlijn

In de winter, herfst, lente maar vooral in de zomer is het de stad waar je naar hartenlust op stap kan gaan. Met veel verschillende barretjes, kroegen en clubs waar je tot in de la-te uurtjes door kunt gaan. Genieten van de verschillende culturen is enorm belangrijk in de stad, probeer dus ook is ergens te gaan kijken waar je normaal gesproken niet zo snel naartoe zou gaan, je zult zien dat je overal vriendelijk ontvangen zult worden.

De wijken van Berlijn

De drie wijken waar het meeste te zien en te doen is, zijn Friedrichshain, Kreuzberg en Mitte. Dit is eigenlijk het centrum van de stad, waar je goed kunt eten, het beste kunt stappen en de meeste bezienswaardigheden zich bevinden. Maar in de overige wijken kun je ook goed terecht. Dit zijn Charlottenburg-Wilmersdorf, Lichtenberg, Marzahn-Hellersdorf, Neukölln, Pankow, Prenzlauer Berg, Reinickendorf, Spandau, Steglitz-Zehlendorf, Tempelhof-Schöneberg en Treptow-Köpenick.