De nr. 1 vakantie- en reisbestemming in Duitsland

Beieren is een bron van inspiratie voor het leven. Een wit-blauwe hemel, kristalheldere meren, een prachtige natuur, middeleeuwse stadjes en bruisende metropolen karakteriseren dit gebied. Je ervaart hier de Beierse traditie en hartelijke gastvrijheid van de bevolking. Een unieke omgeving om diverse outdoor activiteiten te ondernemen of heerlijk te ontspannen. Het is een UNESCO werelderfgoed met een diversiteit aan cultureel aanbod.

In Beieren kan er met volle teugen worden genoten van de verschillende jaargetijden en maak je kennis met Beieren in al zijn variaties. Van idyllische boerendorpen tot en met de romantische kastelen van Lodewijk II, van de overweldigende natuur tot en met schone steden, van oude en nieuwe gewoonten tot en met trendy outdoor activiteiten. De gastronomie staat hier wereldwijd aan de top!

Beieren is enorm veelzijdig

Beieren met de hoofdstad München is werkelijk een plaatje. Je ervaart tijdens een vakantie in Beieren ongerepte natuur, gezonde lucht, culturele rijkdom en de spreekwoordelijk gezellige Beierse manier van leven. Klederdracht feesten, operafestivals in middeleeuwse burchten en stadjes, luisterrijke kastelen en barokke kerken vormen hiervoor, naast de Beierse metropolen, het perfecte decor. In Beieren gaan traditie en moderne tijd harmonisch hand in hand.

De vele glasheldere rivieren en meren, nationale parken, talrijke natuurreservaten, beschermde natuurgebieden, mystieke bossen, zonnige wijnbergen, bijzonder romantische midden gebergten en majestueuze Alpentoppen (tot en met de hoogste top van Duitsland, de Zugspitze) zijn een waar paradijs voor de rust zoekers en recreatiesporters. Dwars door de deelstaat lopen tal van toeristische routes, zoals de Romantische Strasse, de Burchtenroute of de Duitse Alpenroute. Via deze routes ontdek je op een mooie manier het gevarieerde landschap.

Wereldbekende attracties

Beieren is het synoniem voor: talloze pittoreske dorpjes, middeleeuwse residentiesteden en natuurlijk München, de deelstaathoofdstad en metropool van wereldformaat. Wereldberoemd is het kasteel Neuschwanstein en de Wieskirche (UNESCO werelderfgoedlocatie, evenals de Limes, Würzburg, Bamberg en Regensburg). Beieren steunt op in totaal ruim 100.000 architectuurmonumenten, meer dan 1.200 musea en collecties alsmede 40 theaters en operapodia. Daarnaast lokken de traditionele evenementen zoals het Oktoberfeest in München, de Landshuter Bruiloft, de Passiespelen in Oberammergau of de Neurenbergse Christkindlesmarkt (kerstmarkt) je uit om deze trekpleisters te bezoeken.

Maar er is nog meer dan 'alleen maar' landschapsschoon en culturele diversiteit.  Ook voor de wellness fans, gezinnen, culinaire liefhebber en zakenreizigers is Beieren de aangewezen locatie.