Dé zonnige streek van het Zuiden

Baden-Württemberg is de deelstaat met de meeste sterrenrestaurants, zonuren en is gelegen in het zuiden van Duitsland! Er zijn genoeg redenen te bedenken om naar Baden-Württemberg te gaan. Je kunt door het Zwarte Woud wandelen, vertoeven aan het Bodenmeer, relaxen in Baden-Baden of in Heidelberg van de cultuur genieten.

In deze streek zijn er diverse mogelijkheden en manieren om goed te eten. Of het nou is tijdens een zwoele zomeravond in een kasteel of op een terrasje hoog boven de wijnbergen.
Baden-Württemberg kent tal van prachtige landschappen voor de bourgondiër: of je nu een glaasje Grauburgunder drinkt op de heuvels van de Kaiserstuhl, in een landelijk eetcafé aan het Bodenmeer een verse meer forel bestelt, of in de dalen van het Zwarte Woud naar een fijnproeversrestaurant gaat. Overal in het zuidwestelijke deel van Duitsland gaan gastronomie, regio, natuur- en cultuurlandschap een verbintenis aan.

Heerlijk is het om tijdens de vakantie alle zintuigen te verwennen. Laat al wandelend over het eiland Mainau je neus door de overweldigende bloemengeuren verwennen. Fiets langs het indrukwekkende Bodenmeer en kijk uit over het water tot aan de bergen in Zwitserland. Trek door het Zwarte Woud en hoor de vogels tjilpen. Onderzoek de grotten van de Zwabische Alb terwijl je de vochtige lucht voelt.

In de vele kuuroorden kun je heerlijk ontspannen en profiteren van de genezende kracht van de natuur. Dit alles heeft al een lange traditie, de Romeinen waren dol op de warme bronnen in Baden-Baden, later gevolgd door bekende kunstenaars. Zo hebben vele dichters en denkers een stempel op het land gedrukt, van Friedrich Schiller tot en met Hermann Hesse. Wie vandaag de dag de sporen van deze personen volgt, stuit zowel op moderne architectuur in de grote steden als ook op vele gezellige dorpjes met vakwerkhuizen.